Thuis heb je wel opbergruimte en misschien wel een garage. Hier dump je snel je spullen en voor je het weet staat alles vol. Neem dan je garage eens goed onder handen. In dit artikel geven we 3 handige tips voor het opruimen van jouw garage. Zo ben je snel klaar.

Maak een plan

De garage staat vaak volgebouwd met spullen en daarom is het lastig om te bedenken waar je moet beginnen. Het is natuurlijk verleidelijk om je te verliezen in het bekijken van je fotoboeken of andere waardevolle spulletjes van vroeger, maar er dient toch echt opgeruimd te worden. Daarom dien je een plan te bedenken. Hoe wil je de garage straks inrichten? Is het handig om dingen te verplaatsen? Bedenk hoe het er na het opruimen precies uit moet zien. Het kan ook handig zijn om kasten of rekken tegen de muur te plaatsen, zodat je een handige plek hebt waar je je spullen in kunt bewaren.

Neem afscheid van dingen die je niet gebruikt

Het is verleidelijk om al je spullen – die je eigenlijk niet wil opruimen – in je garage op te slaan. Toch moet je deze dingen echt gaan weggooien als je je garage eindelijk gaat opruimen. Dat kan soms lastig zijn, maar onthoud: opruimen maakt het hoofd leeg. Bedenk dat als je sommige dingen twee jaar of langer niet hebt aangeraakt, je deze spullen echt wel kunt weggooien.

Gebruik de ‘drie vakken’ strategie

Als eerste raden we aan om de garage helemaal leeg te halen. Dan kun je precies zien wat er allemaal weer in past. Als alles buiten de garage staat, dan kun je van start gaan met de ‘drie vakken-strategie’: maak drie vakken om alle spullen systematisch uit te sorteren. In vak 1 komt alles te staan wat je wil houden, in vak 2 komen de spullen die weg kunnen en in vak 3 komen spullen terecht die nog wel goed zijn, maar welke je niet meer gebruikt. Vervolgens kun je alles uit vak 1 weer terug in de garage zetten, alles uit vak 2 weggooien en alles uit vak 3 verkopen of weggeven aan iemand die het kan gebruiken of de kringloop.

Heb je spullen die je niet meer vaak gebruikt, maar toch ergens wil opslaan? Of heb je alsnog te weinig ruimte in je garage? Misschien is een externe opslagbox dan wel iets voor jou!

Wat je ook wilt opslaan: wij hebben een ruimte op maat. Wil jij een opslagbox huren, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

TEAM OPSLAGBOX LEEUWARDEN